Choď na obsah Choď na menu
 


O nás

Založenie a história klubu :

Otcom modernej gymnastiky v Banskej Bystrici sa stal bývalý športový gymnasta Mgr. Alexander Šabo, keď vo februári 2010 ako veľký nadšenec tohto elegantného športu otvorili pod záštitou CVČ Brusno krúžok - malý klub modernej gymnastiky. Pod vedením trénerky Mgr. Heleny Valentovej a asistentky Mgr. Jany Bukovej trénovali dievčatá od 5 do 9 rokov v priestoroch ZŠ SSV v Banskej Bystrici. Od septembra 2012 tréningy prebiehali pod vedením trénerky p. Tatiany Jánošovej a za spolupráce s asistentkami p. Janou Bukovou, p. Claudiou Hadačovou a študentkou Máriou Gregáňovou. Dievčatá trénovali 3-krát týždenne po 1,5 hod., z toho jednu hodinu týždenne absolvovali baletnú prípravu.Od apríla 2013 vznikli dve takmer samostatné skupiny.

1.    Pod vedením trénerky Evy Koreňovej a asistentky Jany Bukovej sa dievčatá pripravovali na slovenské aj medzinárodné súťaže podľa pravidiel stanovených SZMG a FIG.

2.    Pod vedením trénerky p. Jánošovej a asistentky p.Hadačovej sa dievčatá venovali baletnej príprave a gymnastike v podobe exhibičných skupinových  skladieb, s ktorými aj reprezentovali klub.

Od septembra 2013 sa oficiálne skupina pod vedením trénerky Evy Koreňovej a asistentky Jany Bukovej rozlúčila s priamou spoluprácou s CVČ Brusno a vytvorila samostatnú líniu modernej gymnastiky  v spojení s Gymnastickým klubom ŠK UMB Banská Bystrica.

Tréningový proces :

Tréningy prebiehajú v dňoch pondelok baletná a tanečná príprava v priestoroch CVČ Hiadeľ  a v utorok a štvrtok v telocvični ZŠ Sitnianska 32 (Sásová) Banská Bystrica. Členky v súťažnej zložke a časť základný program v rozsahu 2x  1,5 h gymnastická príprava a práca s náčiním a 1x 1,5h kondičný tréning a tanečno-baletná príprava. Dievčatá v prípravke majú tréningy 2x do týždňa 1,5 hodiny zamerané na gymnastickú prípravu a prácu s náčiním.